رهبران جریانهای راست افراطی در کشورهای غربی تلاش میکنند از تظاهراتهای گستردهای که در پایتختهای مختلف اروپا در حمایت از مردم فلسطین برگزار میشود، برای ترساندن شهروندان از تهاجم اسلام به اروپا استفاده کنند.
در حالی که اسلامهراسی در بریتانیا پدیدهای چند صد ساله به شمار میرود که پس از حملات 11 سپتامبر اوج گرفت، این کشور در دو هفته گذشته شاهد سونامی واقعی سوء استفاده و نفرت علیه مسلمانان بوده است.
با وجود گزارشهایی از ظهور اسلامهراسی و نژادپرستی در بریتانیا، اعضای حزب محافظهکار مدعی شدند که صادق خان، شهردار لندن، شهر را به کنترل اسلامگرایان واگذار کرده است و اسلامگرایان کنترل خود را بر انگلستان تحمیل میکنند.
عدم اجازه حضور به دو زن مسلمان محجبه در مراسم انتخاباتی کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا، باعث بحثهایی درباره تبعیض علیه مسلمانان در کمپین انتخاباتی جو بایدن و هریس شد.
نماينده ويژه كانادا در مبارزه با اسلامهراسی اظهار داشت که سرمای آزادی بيان، درد اسلامهراسی را كه مسلمانان در كانادا به خاطر فاجعه مداوم در نوار غزه احساس میكنند، تشديد میكند.
پس از پایان ماه آگاهی از اسلامهراسی 2023 (IAM) در اسکاتلند که هدف آن افزایش آگاهی در مورد اسلامهراسی بود، گزارشها حاکی از آن است که بسیاری از مردم این کشور هنوز در معرض اقدامات اسلامستیزانه هستند.
ایوپ کالیون، دبیرکل اتحادیه اسلامی ـ ترکی امور دینی (DİTİB) گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 81 حمله به مساجد در آلمان صورت گرفته است و نیمی از آنها از 7 اکتبر، یعنی آغاز درگیریها بین اسرائیل و فلسطین رخ داده است.